De invloed van de mensheid op onze aardbol is niet altijd positief. Dit bewijst onder meer het gat in de ozonlaag. Ook de status van sommige dieren is om van te schrikken. De nodige dieren worden momenteel met uitsterven bedreigd.

Gelukkig zijn er meerdere goede initiatieven in het leven geroepen. Eén van de voorbeelden hiervan is Draw for Wild Cats. Dit is een initiatief die zich richt op katachtigen die met uitsterven bedreigd worden, waaronder luipaarden, leeuwen en tijgers. Op deze dieren wordt hevig gejaagd, onder meer doordat ze een kostbare vacht hebben.

Met dit initiatief wordt getracht om deze katachtigen te beschermen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is een unieke tekening van een kat te maken. Deze tekeningen kun je uploaden, waarna je tekening op onder meer T-shirts en koffiemokken gedrukt wordt. Deze merchandise-artikelen worden verkocht, waardoor er geld in het laatje komt om de katachtigen te beschermen. Het blijft echter niet bij alleen dit initiatief. Je kunt meerdere initiatieven steunen die er alles aan om wereldwijd dieren te redden.

Verdiep je goed in de initiatieven

Als je graag één van de initiatieven wilt steunen, is het advies om de initiatieven goed te bekijken. De reden hiervoor is eigenlijk vrij treurig; niet alle initiatieven zijn in het leven geroepen om daadwerkelijk dieren te roepen. Nee, in het verleden is gebleken dat bepaalde initiatieven vooral voor eigenbelang in het leven werden groepen.

Het advies is om daarom heel kritisch te zijn. Kijk goed naar het soort initiatief, maar ook naar de partij die hier achter zit. Door op internet even goed onderzoek naar deze partij te doen, krijg je een veel duidelijker beeld van initiatief. Dit maakt het makkelijker voor je om tot de juiste keuze te komen.

Een dergelijk initiatief hoeft niet altijd heel bijzonder te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een luipaard knuffel kopen, waarmee je er alles aan doet om de luipaard wereldwijd van uitsterven te beschermen. Bovendien is het erg leuk om een luipaard knuffel cadeau te doen, bijvoorbeeld aan een klein kind.

Langlopend traject

Het is ook goed om het volgende te weten: wereldwijd de dieren redden, is niet in één week of maand gebeurd. Het is daarom wenselijk dat de mensheid hier geruime tijd veel aandacht aan besteed. Mocht je nu wereldwijd dieren willen redden, is het wenselijk dat je je hier jarenlang mee bezighoudt. Dat is de enige manier om bijvoorbeeld de katachtigen tegen uitsterven te beschermen.