Huisdieren kunnen enorm leuk, lief en gezellig zijn. Veel mensen nemen dan ook een huisdier omdat ze het ten eerste leuk vinden, maar ook omdat een huisdier gewoon veel warmte met zich meebrengt. Zo zijn de meest voorkomende huisdieren in Nederland de hond en de kat. Ondanks het hebben van bijvoorbeeld een hond of kat enorm veel voordelen met zich meebrengt, heeft het uiteraard ook wat nadelen. Zo is een van de grotere nadelen dat huisdieren simpelweg gewoon verharen. Hierdoor krijg je veel last van rond liggende haren, haren op je kleding en haren op je meubels. Dit kan als erg vervelend worden ervaren. Hoewel de hoeveelheid van de haaruitval een beetje afhankelijk is van het dier, blijft het natuurlijk vervelend. In deze tekst lees je dan ook meer over het verminderen van deze haren. 

 

De meest voor de hand liggende oplossing

Wanneer je huisdier in de periode komt dat het haaruitval gaat toenemen, zul je dit meteen merken. Een goede oplossing is hierbij om meerdere malen per dag een stofzuiger door je huis heen te halen. Hierdoor verminder je direct de hoeveelheid haren waardoor je er ook minder last van zult hebben. Een stofzuiger met een krachtige motor en een speciale borstel kan dat al zeker effectief zijn in het verwijderen van rondslingerende haren op de vloer of meubels. Hondenhaar verwijderen gaat echter in de meeste gevallen wat makkelijker als kattenhaar verwijderen. Dit komt doordat in de meeste gevallen katten wat pluiziger zijn waardoor de haren letterlijk overal gaan zitten. Echter kan dit bij sommige hondenrassen ook het geval zijn.

 

Honden- en kattenharen verwijderen d.m.v. een plakroller

Hoewel de stofzuiger een goede oplossing biedt om los liggende haren te verminderen, krijg je het hier helaas niet meer voor elkaar om alle haren volledig te verwijderen. Er zullen namelijk altijd nog kleine haartjes blijven liggen. Ook is het met een stofzuiger lastig om haren van je kleding te verwijderen. Laten we eerlijk zijn, niets is lelijker als een mooie zwarte hoodie vol met haren van een huisdier. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een plakroller. Hondenhaar verwijderen is dan ook nog nooit zo eenvoudig geweest. Met zo’n plakroller ga je namelijk eenvoudig over je meubels of kleding waarbij die alle haren meeneemt. Het voordeel hiervan is dat die ook letterlijk alle haren meeneemt in tegenstelling tot een stofzuiger. Natuurlijk kun je met zo’n plakroller ook kattenhaar verwijderen waardoor een plakroller een enorm goede oplossing is om haren van een huisdier van je meubels of kleding te verwijderen.