Wie een hond of kat als huisdier heeft, moet hier zo nu en dan mee naar de dierenarts. Als blijkt dat je huisdier iets mankeert, moet je hond of kat misschien een behandeling ondergaan. De kosten die dit met zich meebrengt zijn vaak niet mals. Gelukkig kun jij je hiertegen verzekeren met een huisdierverzekering. Klinkt zo’n verzekering je als muziek in de oren? Wij vertellen je in deze tekst hoe jij je huisdier verzekert.
 

Ga op zoek naar een verzekeraar

Wil jij een verzekering voor je huisdier afsluiten? Dan moet je eerst op zoek naar een verzekeraar waarbij dit tot de mogelijkheden behoort. Lang hoef je hier meestal niet naar te zoeken, want er zijn tegenwoordig veel verzekeraars waarbij jij je huisdier kunt verzekeren. Zo kun je bijvoorbeeld een huisdierverzekering Univé afsluiten. Deze verzekeraar maakt onderscheid tussen een honden- en kattenverzekering.

Als je een huisdierverzekering afsluit, is je hond of kant standaard verzekerd bij ongevallen, ziektes en aandoeningen. Voor sommige honden- en kattenbaasjes is dit voldoende, maar er zijn ook mensen die hun huisdier nog beter willen verzekeren. Geldt dit ook voor jou? Breid de basisverzekering dan uit met één of meerdere aanvullende dekkingen. Je kunt je hond of kat onder meer verzekeren voor beweegzorg en gebitszorg. Wie zo nu en dan met zijn viervoeter op vakantie gaat in het buitenland, kan bovendien een aanvullende reisverzekering overwegen. Met deze aanvullende dekking is je huisdier ook buiten Nederland verzekerd als hij zorg nodig heeft.
 

Bereken je premie

Omdat een huisdierverzekering geld kost, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de premie. Dit kun je achterhalen door op de website van een verzekeraar een berekening te maken. Een verzekeraar vraagt je welk huisdier je wilt verzekeren, wanneer hij geboren is, wat zijn geslacht is en of het om een mannetje of vrouwtje gaat. Op basis van deze gegevens kan een verzekeraar een eerste berekening maken. Het bedrag dat je vervolgens te zien krijgt, geldt voor de basisverzekering. Wil jij je hond of kat aanvullend verzekeren? Selecteer dan de gewenste aanvullende dekkingen. De premie wordt direct aangepast, waardoor je weet hoeveel je betaalt voor een huisdierverzekering.
 

Vul aanvullende gegevens in

Ben je erover uit hoe jij je hond of kat wilt verzekeren? Ga dan verder naar de volgende stap. Een verzekeraar vraagt je dan om een aantal aanvullende gegevens in te vullen, zoals de ingangsdatum van de huisdierverzekering, de naam van je huisdier en zijn chipnummer. Ook wil een verzekeraar graag weten of je hond of kat gezond is. Vervolgens moet je ook nog een aantal gegevens van jezelf invullen, want jij bent immers degene die de verzekering voor je hond of kat afsluit.
 

Controleer en vraag aan

Als je alle gegevens hebt ingevuld die een verzekeraar van je nodig heeft, kun je in principe een huisdierverzekering aanvragen. Voordat je dit doet, raden wij je aan alles nog een keer goed te controleren. Klopt alles? Vraag de huisdierverzekering dan aan en wacht op nader bericht van de verzekeraar.